//
 
https://laeliana.ro/wp-content/uploads/2016/02/bruschete-cu-corn-scolar4-960x600_c.jpg

Bruschete cu corn scolar


V-am povestit deja ca fetita mea primeste zilnic un corn la gradinita, un corn simplu, cu aluat de paine. Cum nu le mananca, vineri avem stranse deja cinci astfel de cornuri. Uneori i le prajesc pentru micul dejun in weekend, dar de cele mai multe ori le valorific pentru intreaga familie, facand un fel de bruschete, la cuptor, pentru micul dejun sau pentru o simpla gustare. Pentru ca sunt ambalate individual in punguta de plastic se pastreaza bine toata saptamana si le pot si felia la fel de bine. Iata cum am pregatit bruschetele de data asta:

Ingrediente:

5 cornuri de la scoala (sau doua baghete)
2 linguri pasta de rosii
3 linguri bulion de ardei capia
2 linguri crema de branza topita iute (eu am avut pentru Nachos, „Cheese Dip”)
Condimente in proportiile dorite: pudra de usturoi, maghiran, busuioc, chimen pudra, sare afumata, fulgi de chili afumat
3 linguri ulei de masline
1 lingura parmezan ras

Mod de preparare:
1. Cornurile se feliaza in felii de maxim 1 cm grosime si se aseaza feliile frumos in tava asternuta cu hartie de copt.

bruschete cu corn scolar2
2. Se amesteca ingredientele umede intr-un castronel, iar cele uscate separat in alt castronel (fara parmezan).

bruschete cu corn scolar1
3. Se combina cele doua tipuri de ingrediente si se ung feliile de corn cu cate o lingurita din pasta obtinuta.

bruschete cu corn scolar3
4. Se presara feliile de corn cu parmezan ras, apoi sa baga tava in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 5-7 minute. Simplu si foarte rapid!

Eliana Rotaru

Eliana Rotaru

Buna, Ma numesc Eliana Maria Cristina Rotaru si sunt nascuta in Ploiesti, de patru ani m-am casatorit si locuiesc in Fetesti. Am 38 de ani si sunt mamica unei fetite de nici 4 ani, bucuria vietii mele ☺. Sunt invatatoare ca formare, am fost educatoare, dar momentan ma ocup de casa, familie si gospodarie, pentru ca anul acesta am decis sa fac o mica pauza. Deschid aceasta pagina virtuala incercand sa va descriu pas cu pas retete vechi, adunate de la mami a mea sau de la soacra mea, retete noi, inventate de mine sau inspirate din lumea culinara de pretutindeni. Veti gasi in paginile scrise de mine, ceea ce ma pasioneaza: sa gatesc, sa mananc bine, sa ma bucur de gusturi si arome, sa impartasesc celor dragi bucuria mea. Am sa incerc sa va fac pe toti sa vedeti prin ochii mei povesti frumoase si sa traiti impreuna cu mine amintiri si senzatii, sa simtiti parfumuri vechi si noi, sa zambiti pe cat de mult puteti ☺. Sunt eu, Eliana, pur si simplu: un om vesel, dar critic, vesnic indragostita de frumos, cad mereu si ma ridic, sperand la nesfarsit ca binele va triumfa in viata, ca in toate povestile frumoase. ☺ Sper ca veti vizita cu placere casuta mea virtuala si am sa va rog sa folositi o atitudine civilizata si pacifista in comentariile lasate. Va multumesc de pe acum pentru criticile constructive si va cer scuze pentru eventualele greseli facute pe parcurs. Cu drag va poftesc la mine, la Eliana!

Other posts by

You must be logged in to post a comment.

Menu