//
 
https://laeliana.ro/wp-content/uploads/2016/02/taitei-ondulati-cu-pleurotus5-960x600_c.jpg

Taitei ondulati cu pleurotus


De fiecare data cand merg la cumparaturi in supermarket-uri si gasesc ciuperci, de orice fel ar fi ele, imi vine sa cumpar! Fara sa stau prea mult pe ganduri, pun una-doua cutii in cos si ajung cu ele acasa…Toate bune si frumoase, daca m-as fi gandit si cum sa le pregatesc! Asa am facut si de data asta, cumparand o frumusete de ciuperci pleurotus fara sa stiu ce voi pregati din ele. Ajunsa acasa am cautat inspiratie in camara, apoi in frigider…apoi mi-am zis sa fac ceva in stil italian, inspirata fiind de o prietena draga din Italia, ce gateste demential si ma innebuneste cu diversitatea preparatelor sale! Jeni, esti o adevarata muza!

Ingrediente: (pentru 4 portii)
1 kg. Ciuperci Pleurotus
250 g taitei ondulati
7 linguri ulei de masline
1 lingurita sare afumata
1 varf de cutit piper mozaic
1 lingurita pudra de usturoi (sau 3 catei zdrobiti)
½ lingurita chimen pudra
½ lingurita boia dulce afumata
3 linguri parmezan ras

Mod de preparare:
1. Taiteii se fierb in apa cu sare 5 minute, apoi se scurg in strecuratoare metalica, se trec sub jet de apa rece, se scurg bine din nou si se amesteca cu doua linguri de ulei de masline.

taitei ondulati cu pleurotus2
2. Ciupercile spalate si curatate la cotoare se presara cu condimentele, se amesteca cu uleiul ramas, apoi se aseaza intr-o cratita/tava si se dau la cuptor (incins in prealabil la 200 grade) pentru 1 ora si jumatate.

taitei ondulati cu pleurotus1

taitei ondulati cu pleurotus3
3. Cand ciupercile sunt gata coapte

taitei ondulati cu pleurotus4

se amesteca cu taiteii fierti, apoi se aseaza din nou in cratita/tava in care s-au copt.
4. Presaram cu parmezanul ras si din nou la cuptor, pentru 3-5 minute. Gata de servit!

taitei ondulati cu pleurotus5

Eliana Rotaru

Eliana Rotaru

Buna, Ma numesc Eliana Maria Cristina Rotaru si sunt nascuta in Ploiesti, de patru ani m-am casatorit si locuiesc in Fetesti. Am 38 de ani si sunt mamica unei fetite de nici 4 ani, bucuria vietii mele ☺. Sunt invatatoare ca formare, am fost educatoare, dar momentan ma ocup de casa, familie si gospodarie, pentru ca anul acesta am decis sa fac o mica pauza. Deschid aceasta pagina virtuala incercand sa va descriu pas cu pas retete vechi, adunate de la mami a mea sau de la soacra mea, retete noi, inventate de mine sau inspirate din lumea culinara de pretutindeni. Veti gasi in paginile scrise de mine, ceea ce ma pasioneaza: sa gatesc, sa mananc bine, sa ma bucur de gusturi si arome, sa impartasesc celor dragi bucuria mea. Am sa incerc sa va fac pe toti sa vedeti prin ochii mei povesti frumoase si sa traiti impreuna cu mine amintiri si senzatii, sa simtiti parfumuri vechi si noi, sa zambiti pe cat de mult puteti ☺. Sunt eu, Eliana, pur si simplu: un om vesel, dar critic, vesnic indragostita de frumos, cad mereu si ma ridic, sperand la nesfarsit ca binele va triumfa in viata, ca in toate povestile frumoase. ☺ Sper ca veti vizita cu placere casuta mea virtuala si am sa va rog sa folositi o atitudine civilizata si pacifista in comentariile lasate. Va multumesc de pe acum pentru criticile constructive si va cer scuze pentru eventualele greseli facute pe parcurs. Cu drag va poftesc la mine, la Eliana!

Other posts by

You must be logged in to post a comment.

Menu