Muschiulet de pui cu ardei , fasole verde si usturoi
Inspirata de coloritul superb al acestei toamne, astazi am decis sa gatesc ceva simplu si bun, folosind numai ingredientele pe care le aveam acasa. Nu mi-a luat foarte mult, asa incat am mancat acest fel impreuna cu fetita mea, cand ne-am intors de la gradinita.
Ingrediente: (pt 6 portii bune)
700g muschiulet de pui (sau pulpe dezosate/piept)
1 ceapa mare
½ capatana usturoi (din cel romanesc, cu cateii mai mici)
2 ardei grasi
2 ardei capia (de preferat rosii si dulci…dar eu am avut din cei verzui)
1 borcan cu fasole verde/pastai-800g (eu am avut pusa de mine, la beci)
3 linguri pasta de ardei capia (bulion)
5-6 linguri rosii pasate (din nou, eu am la beci, puse de mine) sau ½ borcan (400g) cubulete de rosii
2 lingurite sare
3 linguri ulei de masline
1 lingurita maghiran uscat
½ lingurita boia de ardei iute (eu am facuta de mine)
1 lingurita boia de ardei dulce
2 lingurite gem de ardei iute (este optional, dar eu am facut de mine)
1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
1. Ardeii grasi si capia se taie fasii lungi, iar ceapa se taie si ea julienne, deci ca la salata. Usturoiul se toaca si el feliute.
2. Punem legumele intr-o cratita incapatoare (eu o prefer pe cea cu interior ceramic), presarate cu sare si stropite cu uleiul de masline si dam cratita la foc mic spre mediu. Lasam doua minute, intorcand mereu cu o lingura de lemn (sau o lingura pentru suprafete anti-aderente), pentru ca nu vrem decat sa le inmuiem f putin.
3. Adaugam carnita si lasam pana se rumeneste subtil, intorcand mereu cu grija sa nu se lipeasca.
4. Turnam un pahar cu apa si lasam pana se patrunde bine carnea, 10-15 minute.
5. Daca folositi fasole verde cruda sau din cea de la congelator, va sfatuiesc sa o puneti impreuna cu celelalte legume, la inceput. Eu am avut conservata de mine la borcan, deci prefiarta, asa ca pe aceasta o punem mai tarziu…dupa ce s-a patruns putin carnea.
6. Adaugam si pasta de ardei capia (bulionul), gemul de ardei iute (daca aveti), rosiile pasate si condimentele. Gustam si potrivim gustul de sare…apoi lasam sa fiarba acoperit, la foc mic, amestecand din cand in cand.
7. Lasam sa fiarba pana scade sosul si avem grija cand amestecam, sa nu zdrobim legumele.
8. Verificam consistenta sosului si…gata! Stingem focul, presaram patrunjelul tocat si… la masa!