//
 
https://laeliana.ro/wp-content/uploads/2016/01/IMG_4588-960x600_c.jpg

Salata de spanac


Intotdeauna mi-a placut spanacul, de copil chiar, desi multi nu se pot lauda cu asta. Noua ne facea mami mereu mancare de spanac si mancam cu ou ochi moale deasupra…mmm…ce amintire placuta! Tot mami ne facea si salata din laptuca (salata verde) amestecata cu frunze de spanac, asa ca am mancat frunzele acestea de un verde intunecat minunat si gatite, dar si crude. Nu m-a deranjat gustul lor usor astringent, asa ca am ramas o mare amatoare de salate cu verde crud, fie el de la rucola, untisor sau papadie.
Ma bucur cand gasesc la piata spanac, mai ales cand se intampla asa ceva intr-o zi rece de noiembrie, cum a fost astazi. Am gasit patru legaturele micute pe taraba unei „tantici” zgribulite si n-am ezitat sa le iau! Abia ce-am ajuns acasa si mi-am facut rapid o salata delicioasa:
Ingrediente:
4 legaturi de spanac crud (aprox. 250g)
½ legatura marar verde
4 linguri otet balsamic
2 linguri ulei de masline
sare roz de Himalaya
2 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
1. Spanacul se curata de codite si de frunzele ofilite si se scufunda intr-un vas cu apa rece pentru 10 minute. Se scoate apoi, se varsa apa din vas si spalam atent sub jet de apa fiecare frunza, pentru a indeparta toate firele de pamant (nu este deloc placut sa ne trezim ca ne trosneste in dinti vreo frunzulita murdara).
2. Scurgem frunzele de spanac pe prosoape de hartie si apoi le rupem cu mana in vasul de salata.
3. Adaugam mararul tocat sau rupt fin cu mana.
4. Stropim cu uleiul de masline, turnam otetul balsamic si potrivim de sare dupa gust. Puteti prepara dressing-ul separat, amestecand bine intr-un bol mic, cu furculita sau cu un tel micut, uleiul, otetul si sarea, iar daca vi se par nepotrivite cantitatile folosite de mine, le puteti modifica dupa gust.
5. Amestecam usor salata noastra, apoi servim presarata cu parmezanul ras. Un deliciu, va asigur!

Eliana Rotaru

Eliana Rotaru

Buna, Ma numesc Eliana Maria Cristina Rotaru si sunt nascuta in Ploiesti, de patru ani m-am casatorit si locuiesc in Fetesti. Am 38 de ani si sunt mamica unei fetite de nici 4 ani, bucuria vietii mele ☺. Sunt invatatoare ca formare, am fost educatoare, dar momentan ma ocup de casa, familie si gospodarie, pentru ca anul acesta am decis sa fac o mica pauza. Deschid aceasta pagina virtuala incercand sa va descriu pas cu pas retete vechi, adunate de la mami a mea sau de la soacra mea, retete noi, inventate de mine sau inspirate din lumea culinara de pretutindeni. Veti gasi in paginile scrise de mine, ceea ce ma pasioneaza: sa gatesc, sa mananc bine, sa ma bucur de gusturi si arome, sa impartasesc celor dragi bucuria mea. Am sa incerc sa va fac pe toti sa vedeti prin ochii mei povesti frumoase si sa traiti impreuna cu mine amintiri si senzatii, sa simtiti parfumuri vechi si noi, sa zambiti pe cat de mult puteti ☺. Sunt eu, Eliana, pur si simplu: un om vesel, dar critic, vesnic indragostita de frumos, cad mereu si ma ridic, sperand la nesfarsit ca binele va triumfa in viata, ca in toate povestile frumoase. ☺ Sper ca veti vizita cu placere casuta mea virtuala si am sa va rog sa folositi o atitudine civilizata si pacifista in comentariile lasate. Va multumesc de pe acum pentru criticile constructive si va cer scuze pentru eventualele greseli facute pe parcurs. Cu drag va poftesc la mine, la Eliana!

Other posts by

You must be logged in to post a comment.

Menu