Varza acra cu carnat afumat
Astazi am ales sa gatesc o reteta romaneasca, deosebit de savuroasa, pentru a veni in intampinare provocarii
//
Astazi am ales sa gatesc o reteta romaneasca, deosebit de savuroasa, pentru a veni in intampinare provocarii
V-am povestit deja ca fetita mea primeste zilnic un corn la gradinita, un corn simplu, cu aluat de paine. Cum nu le mananca, vineri avem stranse deja cinci astfel de cornuri. Uneori i le prajesc pentru micul dejun in weekend, dar de cele mai multe ori le valorific pentru intreaga familie, facand un fel de bruschete, la cuptor, pentru micul dejun sau pentru o simpla gustare. Pentru ca sunt ambalate individual in punguta de plastic se pastreaza bine toata saptamana si le pot si felia la fel de bine. Iata cum am pregatit bruschetele de data asta:
Ingrediente:
5 cornuri de la scoala (sau doua baghete)
2 linguri pasta de rosii
3 linguri bulion de ardei capia
2 linguri crema de branza topita iute (eu am avut pentru Nachos, „Cheese Dip”)
Condimente in proportiile dorite: pudra de usturoi, maghiran, busuioc, chimen pudra, sare afumata, fulgi de chili afumat
3 linguri ulei de masline
1 lingura parmezan ras
Mod de preparare:
1. Cornurile se feliaza in felii de maxim 1 cm grosime si se aseaza feliile frumos in tava asternuta cu hartie de copt.
2. Se amesteca ingredientele umede intr-un castronel, iar cele uscate separat in alt castronel (fara parmezan).
3. Se combina cele doua tipuri de ingrediente si se ung feliile de corn cu cate o lingurita din pasta obtinuta.
4. Se presara feliile de corn cu parmezan ras, apoi sa baga tava in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 5-7 minute. Simplu si foarte rapid!