Taitei ondulati cu pleurotus
De fiecare data cand merg la cumparaturi in supermarket-uri si gasesc ciuperci, de orice fel ar fi ele, imi vine sa cumpar! Fara sa stau prea mult pe ganduri, pun una-doua cutii in cos si ajung cu ele acasa…Toate bune si frumoase, daca m-as fi gandit si cum sa le pregatesc! Asa am facut si de data asta, cumparand o frumusete de ciuperci pleurotus fara sa stiu ce voi pregati din ele. Ajunsa acasa am cautat inspiratie in camara, apoi in frigider…apoi mi-am zis sa fac ceva in stil italian, inspirata fiind de o prietena draga din Italia, ce gateste demential si ma innebuneste cu diversitatea preparatelor sale! Jeni, esti o adevarata muza!
Ingrediente: (pentru 4 portii)
1 kg. Ciuperci Pleurotus
250 g taitei ondulati
7 linguri ulei de masline
1 lingurita sare afumata
1 varf de cutit piper mozaic
1 lingurita pudra de usturoi (sau 3 catei zdrobiti)
½ lingurita chimen pudra
½ lingurita boia dulce afumata
3 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
1. Taiteii se fierb in apa cu sare 5 minute, apoi se scurg in strecuratoare metalica, se trec sub jet de apa rece, se scurg bine din nou si se amesteca cu doua linguri de ulei de masline.
2. Ciupercile spalate si curatate la cotoare se presara cu condimentele, se amesteca cu uleiul ramas, apoi se aseaza intr-o cratita/tava si se dau la cuptor (incins in prealabil la 200 grade) pentru 1 ora si jumatate.
3. Cand ciupercile sunt gata coapte
se amesteca cu taiteii fierti, apoi se aseaza din nou in cratita/tava in care s-au copt.
4. Presaram cu parmezanul ras si din nou la cuptor, pentru 3-5 minute. Gata de servit!