Smoothie cu mango, para si mandarine
Continui seria smoothie-urilor, sau a sucurilor gumate a la Gummy Bears , cu unul delicios, foarte aromat si dulce, numai bun sa te remonteze dupa ce-ai umblat o zi intreaga prin frig, intr-o zi de noiembrie ploioasa ca astazi. Ne bucuram de ultimele pere zemoase si parfumate, culese din gradina noastra, dar si de primele mandarine de sezon, dulci-acrisoare. Astazi am gasit si mango copt, spre bucuria mea ca-l putem consuma din prima seara, fara sa fiu nevoita sa-l tin in camara infasurat in hartie, pana se poate manca. Stiti cat de adorat este acest fruct in India? Chiar sunt uimita in cate preparate se poate folosi…si imi pare rau ca multe persoane nu-l cunosc si se feresc sa-l incerce. Mami a mea imi cumpara mereu pentru fetita cand era bebe si incepuse sa pape piureuri de fructe si ea insasi era incantata sa-l consume ori de cate ori il gasea. Ma bucur ca am descoperit acest fruct, merita! Tare as vrea sa incerc si fructele fara fibra caracteristica, dar la noi am gasit doar o varietate a fructului mango, ce pare a fi Tommy (v. mai multe aici si aici).
Sa revenim la smoothie-ul nostru si sa va spun ce minune mi-a iesit de data aceasta!
Ingrediente: (pentru un pahar de 500ml)
1 mango copt
1 para
2 mandarine
2 linguri sirop de catina (v. reteta Dianei)
Mod de preparare:
1. Spalam bine toate fructele. Curatam cu un cutit bine ascutit coaja fina a fructului de mango, apoi taiem pulpa bucati, cu grija pe langa samburele sau urias. Decojim mandarinele si curatam „atele” albe de pe feliile fructelor. Para eu o pun aproape cu totul, arunc doar codita si „mustata”, dar daca nu va place miezul, puteti evident sa-l indepartati.
2. Adaugam toate fructele taiate bucati in vasul blender-ului, turnam siropul de catina si pornim pentru cateva secunde aparatul, folosind doar functia „pulse”…atat si nimic mai mult! Servim cu drag si incredere!