Salata cu ton, praz si avocado
Daca ma uit putin la colectia mea de retete, constat cu bucurie ca cele mai multe, in consecinta preferatele mele, sunt salatele de orice fel. Imi plac foarte mult si fac la cateva zile un alt tip de salata, de insotire sau ca fel de sine statator, cu diverse combinatii mai cunoscute sau pur si simplu inventate pe moment. La mesele festive in familie fac intotdeauna si cateva tipuri de salata…nu se poate fara!
Ma bucura tare si faptul ca fetita mea mananca din toate aceste salate, pentru ca eu una le consider un fel de mancare bun si sanatos. Sunt atat de multe retete si asa de mare disponibilitate la combinatii, incat sunt sigura ca oricine face propriile inventii in bucatarie cand vine vorba de salate. Iata ce amestec am facut eu de data aceasta:
Ingrediente:
2 cutii cu ton in suc propriu
1 cutie cu boabe de porumb
1 avocado copt bine
1 fir de praz
1 lamaie (sucul ei)
sare roz
piper mozaic
2 linguri ulei de masline
masline naturale pentru decor, patrunjel…etc.
Mod de preparare:
1. Mai intai spalam cutiile de conserva, le desfacem si punem la scurs in strecuratori atat pestele cat si porumbul.
2. Curatam si spalam firul de praz, avand grija sa despicam tubuletul si sa spalam si inauntru frunzele, pentru ca se strecoara fire de praf cu siguranta si acolo, apoi il tocam fin. Atunci cand dorim sa estompam gustul puternic al prazului, il punem intr-o sita metalica si-l oparim turnand peste el un ibric de apa ce a dat in clocot…asta daca va deranjeaza gustul prazului crud sau va face rau.
3. Scoatem miezul fructului de avocado, il punem intr-un castron si il frecam cu furculita (daca dorim sa se simta pulpa) sau il mixam cateva secunde in vasul blenderului presarand condimentele si incorporand totodata sucul de lamaie si uleiul de masline.
4. Amestecam intr-un bol tonul scurs de zeama, porumbul si prazul tocat impreuna cu maioneza obtinuta din avocado.
5. Foarte simplu si rapid, nu? Nu va ramane decat sa decorati dupa propria imaginatie sau sa poftiti direct la masa!