//
 
https://laeliana.ro/wp-content/uploads/2015/12/IMG_4597-960x600_c.jpg

Ciuperci cu unt la cuptor


Am fost incantata sa gasesc la piata champignons brune, desi este cam „aceeasi Marie, cu alta palarie”! Ciupercile de cultura sunt deosebit de bogate in minerale si chiar se recomanda in stari de oboseala sau anemii, fiindu-le atribuite si insusiri antibiotice, asa ca ma bucur mereu sa le am pe masa (V. mai multe despre ciupercile de cultura aici: https://www.gombaforum.hu/wp-content/uploads/2010/09/cresterea_ciupercilor_comestible.pdf )
Ador sa gatesc si sa mananc aceasta „carne vegetala” cum mai sunt numite ciupercile si ma bucur sa descopar fel si fel de modalitati de preparare pentru ele. De data aceasta insa, am ales sa gatesc rapid si foarte simplu, pentru a-mi acompania un preparat din carne mai complex. Iata cum:
Ingrediente: (pentru doua portii)
½ kg champignon brune
1lingura unt
sare roz de Himalaya
piper mozaic rasnit proaspat
mix de ierburi uscate de Provence (rozmarin, cimbru, oregano, maghiran, cimbrisor)
2 linguri parmezan ras
Mod de preparare:

  • 1. Am ales ciupercile cu palariile cele mai mari si le-am spalat bine sub jet de apa, ajutandu-ma de o periuta curata, apoi le-am lasat sa se scurga bine. Picioarele ciupercilor le-am folosit la ciupercile facute in tigaie(v. reteta).IMG_4589
  • 2. Am pus hartie de copt intr-o tava mica, de 28cm diametru si am asezat frumos palariile ciupercilor cu gura in sus.
  • 3. Am presarat sare si piper peste ciuperci, apoi le-am umplut cu unt cu ajutorul unei lingurite.

IMG_4591

  • 4. Am presarat mixul de ierburi uscate, apoi am dat tava la cuptorul incins la 200 grade, pana s-au copt si patruns bine. Atentie, se micsoreaza mult la gatit!
  • 5. Am scos tava cu grija sa nu vars sucul aromat format in ciupercute si am presarat cu grija parmezan ras in fiecare palarie. Pe cat de simplu, pe atat de bun!
Eliana Rotaru

Eliana Rotaru

Buna, Ma numesc Eliana Maria Cristina Rotaru si sunt nascuta in Ploiesti, de patru ani m-am casatorit si locuiesc in Fetesti. Am 38 de ani si sunt mamica unei fetite de nici 4 ani, bucuria vietii mele ☺. Sunt invatatoare ca formare, am fost educatoare, dar momentan ma ocup de casa, familie si gospodarie, pentru ca anul acesta am decis sa fac o mica pauza. Deschid aceasta pagina virtuala incercand sa va descriu pas cu pas retete vechi, adunate de la mami a mea sau de la soacra mea, retete noi, inventate de mine sau inspirate din lumea culinara de pretutindeni. Veti gasi in paginile scrise de mine, ceea ce ma pasioneaza: sa gatesc, sa mananc bine, sa ma bucur de gusturi si arome, sa impartasesc celor dragi bucuria mea. Am sa incerc sa va fac pe toti sa vedeti prin ochii mei povesti frumoase si sa traiti impreuna cu mine amintiri si senzatii, sa simtiti parfumuri vechi si noi, sa zambiti pe cat de mult puteti ☺. Sunt eu, Eliana, pur si simplu: un om vesel, dar critic, vesnic indragostita de frumos, cad mereu si ma ridic, sperand la nesfarsit ca binele va triumfa in viata, ca in toate povestile frumoase. ☺ Sper ca veti vizita cu placere casuta mea virtuala si am sa va rog sa folositi o atitudine civilizata si pacifista in comentariile lasate. Va multumesc de pe acum pentru criticile constructive si va cer scuze pentru eventualele greseli facute pe parcurs. Cu drag va poftesc la mine, la Eliana!

Other posts by

You must be logged in to post a comment.

Menu