Un fel de bruschete
De fiecare data cand imi ramane ceva paine feliata buna sau cand strang cornurile aduse de fetita mea de la gradinita, incropesc o gustarica, gen „brunch”. Ea este binevenita la orice ora de fapt, fie mic dejun sau gustare de seara, nu numai mic dejun intarziat, cum s-ar explica acest „brunch”. Reinventez reteta de fiecare data, adaug diferite ingrediente, dar cele de baza raman mereu uleiul de masline, rosiile si cascavalul sau branza, usturoiul si oregano. Le fac si cand vin prieteni neasteptati pe la noi si intotdeauna sunt consumate cu placere. Se mananca la fel de rapid pe cat se fac! Iata cat de simplu le-am facut azi dimineata pentru micul dejun:
Ingrediente: (pentru o tava de aragaz)
8 felii de paine toast integrala
2 cornuri din aluat de paine (le adusese fetita de la gradi…dar voi puteti pune orice fel de corn simplu, bagheta sau paine)
4 linguri ulei de masline
1 lingurita oregano uscat
2 linguri gem de ardei iute
2 linguri pasta picanta de rosii (eu am facuta de mine acasa, dar puteti pune rosii tocate proaspete sau din conserva)
1 lingurita pudra de usturoi (evident, puteti folosi usturoi proaspat, feliat, insa aroma nu va mai fi la fel de subtila)
80g cascaval
Mod de preparare:
1. Asternem o tava de aragaz cu hartie de pergament si incingem cuptorul la 200 grade (foc puternic).
2. Taiem in jumatati sau sferturi feliile de paine toast si feliem cornurile, apoi le stropim cu uleiul de masline.
3. Amestecam intr-un castronel gemul de ardei iute cu pasta de rosii, apoi ungem cu acest amestec fiecare bucatica de paine, ajutandu-ne de o lingurita.
4. Presaram oregano si pudra de usturoi peste feliile de paine unse cu pasta rosie.
5. Asezam si bucatele de cascaval peste fiecare felie…
6. …si dam tava la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste frumos cascavalul.
Urmariti procesul prin geamul cuptorului, pentru ca se coc foarte repede, in 5 minute sunt gata! Sa aveti pofta!