http://laeliana.ro/wp-content/uploads/2016/02/un-fel-de-bruschete61-960x600_c.jpg

Un fel de bruschete


De fiecare data cand imi ramane ceva paine feliata buna sau cand strang cornurile aduse de fetita mea de la gradinita, incropesc o gustarica, gen „brunch”. Ea este binevenita la orice ora de fapt, fie mic dejun sau gustare de seara, nu numai mic dejun intarziat, cum s-ar explica acest „brunch”. Reinventez reteta de fiecare data, adaug diferite ingrediente, dar cele de baza raman mereu uleiul de masline, rosiile si cascavalul sau branza, usturoiul si oregano. Le fac si cand vin prieteni neasteptati pe la noi si intotdeauna sunt consumate cu placere. Se mananca la fel de rapid pe cat se fac! Iata cat de simplu le-am facut azi dimineata pentru micul dejun:
Ingrediente: (pentru o tava de aragaz)
8 felii de paine toast integrala
2 cornuri din aluat de paine (le adusese fetita de la gradi…dar voi puteti pune orice fel de corn simplu, bagheta sau paine)
4 linguri ulei de masline
1 lingurita oregano uscat
2 linguri gem de ardei iute
2 linguri pasta picanta de rosii (eu am facuta de mine acasa, dar puteti pune rosii tocate proaspete sau din conserva)
1 lingurita pudra de usturoi (evident, puteti folosi usturoi proaspat, feliat, insa aroma nu va mai fi la fel de subtila)
80g cascaval
Mod de preparare:
1. Asternem o tava de aragaz cu hartie de pergament si incingem cuptorul la 200 grade (foc puternic).
2. Taiem in jumatati sau sferturi feliile de paine toast si feliem cornurile, apoi le stropim cu uleiul de masline.
3. Amestecam intr-un castronel gemul de ardei iute cu pasta de rosii, apoi ungem cu acest amestec fiecare bucatica de paine, ajutandu-ne de o lingurita.un fel de bruschete1un fel de bruschete2
4. Presaram oregano si pudra de usturoi peste feliile de paine unse cu pasta rosie.
5. Asezam si bucatele de cascaval peste fiecare felie…

un fel de bruschete3
6. …si dam tava la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste frumos cascavalul.

un fel de bruschete4

Urmariti procesul prin geamul cuptorului, pentru ca se coc foarte repede, in 5 minute sunt gata! Sa aveti pofta!

un fel de bruschete5

Eliana Rotaru

Eliana Rotaru

Buna, Ma numesc Eliana Maria Cristina Rotaru si sunt nascuta in Ploiesti, de patru ani m-am casatorit si locuiesc in Fetesti. Am 38 de ani si sunt mamica unei fetite de nici 4 ani, bucuria vietii mele ☺. Sunt invatatoare ca formare, am fost educatoare, dar momentan ma ocup de casa, familie si gospodarie, pentru ca anul acesta am decis sa fac o mica pauza. Deschid aceasta pagina virtuala incercand sa va descriu pas cu pas retete vechi, adunate de la mami a mea sau de la soacra mea, retete noi, inventate de mine sau inspirate din lumea culinara de pretutindeni. Veti gasi in paginile scrise de mine, ceea ce ma pasioneaza: sa gatesc, sa mananc bine, sa ma bucur de gusturi si arome, sa impartasesc celor dragi bucuria mea. Am sa incerc sa va fac pe toti sa vedeti prin ochii mei povesti frumoase si sa traiti impreuna cu mine amintiri si senzatii, sa simtiti parfumuri vechi si noi, sa zambiti pe cat de mult puteti ☺. Sunt eu, Eliana, pur si simplu: un om vesel, dar critic, vesnic indragostita de frumos, cad mereu si ma ridic, sperand la nesfarsit ca binele va triumfa in viata, ca in toate povestile frumoase. ☺ Sper ca veti vizita cu placere casuta mea virtuala si am sa va rog sa folositi o atitudine civilizata si pacifista in comentariile lasate. Va multumesc de pe acum pentru criticile constructive si va cer scuze pentru eventualele greseli facute pe parcurs. Cu drag va poftesc la mine, la Eliana!

Other posts by

Lasă un răspuns

Menu