//
 
https://laeliana.ro/wp-content/uploads/2016/02/IMG_4569-960x600_c.jpg

Supa crema cu dovleac


Cred ca supa crema este cel mai simplu preparat pe care il poate face cineva, in ceea ce priveste supele bineinteles. Sunt sigura ca exista foarte foarte multe retete de supa crema folosind minunatul dovleac, dar eu am decis sa va arat si ceea ce am preparat eu, pentru ca a iesit neasteptat de buna! Chiar nu trebuie ratata si o supa crema, in orice toamna sau oricand detineti un dovleac mare si frumos, din care puteti face mai multe preparate! Sa va spun cum am facut eu o oala de supa superb colorata si surprinzator de gustoasa:

Ingrediente: (am folosit oala de 7litri)
1, 200g dovleac (curatat si spalat)
1 ceapa medie
½ praz
1 morcov
1 bucata mica telina
6 linguri ulei
1 lingurita sare
½ lingurita piper mozaic rasnit
apa
iaurt sau smantana pentru servit
seminte amestec (sau doar de dovleac) pentru servit
crutoane paine prajite in unt, pentru servit

Mod de preparare:
1. Am curatat si spalat dovleacul, apoi l-am taiat in bucati potrivite si l-am impartit, o parte pentru supa, o parte pentru briose si o a treia parte pentru plachie de dovleac cu orez.
2. Am curatat si spalat legumele si zarzavatul, apoi le-am taiat in bucati medii, numai bune de fiert.
3. Am pus bucatile de dovleac si legumele/zarzavatul in oala, am acoperit cu apa de-o palma deasupra lor si am dat la fiert la foc potrivit.
4. Cand s-au fiert bine toate legumele (dovleacul se fierbe repede), am incercat cu o furculita sa vad daca patrunde usor in carnea lor, am adaugat uleiul, sarea si piperul, am lasat un minut, am stins focul si am scos la racorit oala cu fiertura.
5. Cand s-au racorit aproape de tot legumele si zeama, dar erau caldute inca, am pasat totul bine, introducand simplu blenderul vertical in oala de supa.
6. La acest pas puteti adauga iaurt sau smantana grasa direct in supa si sa omogenizati, dar eu am preferat-o mai light, asa ca am ales sa pun un bol separat pe masa, din care sa se serveasca cine doreste.
7. Gustam de sare, adaugam sau nu dupa cum ne place gustul si…gata de servit.
8. Presaram cu seminte si servim cu crutoane rumenite in unt, daca dorim. Pofta buna!IMG_4571

Eliana Rotaru

Eliana Rotaru

Buna, Ma numesc Eliana Maria Cristina Rotaru si sunt nascuta in Ploiesti, de patru ani m-am casatorit si locuiesc in Fetesti. Am 38 de ani si sunt mamica unei fetite de nici 4 ani, bucuria vietii mele ☺. Sunt invatatoare ca formare, am fost educatoare, dar momentan ma ocup de casa, familie si gospodarie, pentru ca anul acesta am decis sa fac o mica pauza. Deschid aceasta pagina virtuala incercand sa va descriu pas cu pas retete vechi, adunate de la mami a mea sau de la soacra mea, retete noi, inventate de mine sau inspirate din lumea culinara de pretutindeni. Veti gasi in paginile scrise de mine, ceea ce ma pasioneaza: sa gatesc, sa mananc bine, sa ma bucur de gusturi si arome, sa impartasesc celor dragi bucuria mea. Am sa incerc sa va fac pe toti sa vedeti prin ochii mei povesti frumoase si sa traiti impreuna cu mine amintiri si senzatii, sa simtiti parfumuri vechi si noi, sa zambiti pe cat de mult puteti ☺. Sunt eu, Eliana, pur si simplu: un om vesel, dar critic, vesnic indragostita de frumos, cad mereu si ma ridic, sperand la nesfarsit ca binele va triumfa in viata, ca in toate povestile frumoase. ☺ Sper ca veti vizita cu placere casuta mea virtuala si am sa va rog sa folositi o atitudine civilizata si pacifista in comentariile lasate. Va multumesc de pe acum pentru criticile constructive si va cer scuze pentru eventualele greseli facute pe parcurs. Cu drag va poftesc la mine, la Eliana!

Other posts by

You must be logged in to post a comment.

Menu