//
 
https://laeliana.ro/wp-content/uploads/2016/02/salata-cu-frunze-de-ridichi-si-hering-picant3-960x600_c.jpg

Salata cu frunze de ridichi si hering picant


In ciuda tuturor prejudecatilor, cum ca frunzele de ridichi nu se mananca…vreau sa va dovedesc totusi contrariul…chiar se mananca! Nu sunt cele mai aromate frunze, nu au gustul verziturilor cu care ne-am obisnuit in salate, dar sunt foarte bune si merita sa nu fie aruncate!
Au chiar numeroase proprietati ce merita luate in seama, desi sunt sigura ca majoritatea dintre noi nu le cunoastem. Va transcriu mai jos un pasaj preluat de pe „Biaplant.ro”:
„Ridichea se poate consuma împreună cu frunzele, acestea au proprietăți vitaminizante și remineralizante mult mai puternice decât rădăcinile de ridiche. Frunzele de ridichi de lună conțin vitaminele A, B1, B2, vitamina C, sunt depurative și antitoxice, cura cu frunze de ridiche de lună este benefică în:
• afecțiuni hepatice și biliare – se consumă suc de frunze de ridiche, câte un pahar de două ori pe zi, are efecte tonice hepatice, cura este de 10-12 zile,
• scorbut, avitaminoza A și B – astenia, sângerarea gingiilor, somnolență, tulburări de ritm cardiac -, se consumă salată de frunze de ridichi de lună, înainte de mesele principale, după cura de 7-14 zile, multe din simptomele caracteristice avitaminozelor de primăvara vor dispărea.
• hiperexcitabilitate nervoasă și sexuală – frunzele se consumă sub formă de salată, 3-4 salate pe zi, pe stomacul gol, frunzele sunt calmante ușoare și anafrodiziace, salatele din frunze de ridiche se pot combina cu frunze de salata verde, asezonate cu suc de lămâie și ulei.
• intoxicație cu medicamente – cura timp de o lună cu salată din frunze și ridichi de lună proaspete, este un foarte bun detoxifiant pentru organism, ajută la refacerea florei intestinale, protejează stomacul, fortifică sistemul imunitar slăbit de administrarea a prea multe medicamente, această cură este recomandată în special persoanelor care au luat medicamente cu efecte antibiotice, antiinflamatoare, tranchilizante, un timp îndelungat.”
Acestea fiind spuse…iata ce combinatie am pregatit eu azi:
Ingrediente:
4 ridichi de luna
frunzele de la 3 legaturi de ridichi
3 fire ceapa verde
1 castravete (sau jumatate din cel lung)
2 fileuri hering picant in ulei
1 praf de sare roz
1 lingurita rasa sumac
½ lingurita za’atar
2 linguri otet balsamic
1 lingura seminte de canepa
Mod de preparare:
1. Curatam ceapa verde si ridichile, apoi castravetele si le spalam sub jet de apa rece. Spalam bine si frunzele de ridichi.

salata cu frunze de ridichi si hering picant1
2. Feliem fin ridichile si castravetele il taiem fasii cu ajutorul instrumentului pentru curatat legume, tocam ceapa in bucati potrivite, apoi frunzele de ridiche le tocam sau le rupem cu mana in bucati mici si punem totul intr-un bol pentru salata.
3. Tocam cuburi fileurile de peste si le adaugam peste legume. Eu am pus si ceapa marinata din borcanul cu peste, pentru ca imi place mult.

salata cu frunze de ridichi si hering picant2
4. Presaram condimentele, adaugam otetul, amestecam…si servim presarat cu seminte de canepa si multa dragoste…va iesi absolut minunata!

Eliana Rotaru

Eliana Rotaru

Buna, Ma numesc Eliana Maria Cristina Rotaru si sunt nascuta in Ploiesti, de patru ani m-am casatorit si locuiesc in Fetesti. Am 38 de ani si sunt mamica unei fetite de nici 4 ani, bucuria vietii mele ☺. Sunt invatatoare ca formare, am fost educatoare, dar momentan ma ocup de casa, familie si gospodarie, pentru ca anul acesta am decis sa fac o mica pauza. Deschid aceasta pagina virtuala incercand sa va descriu pas cu pas retete vechi, adunate de la mami a mea sau de la soacra mea, retete noi, inventate de mine sau inspirate din lumea culinara de pretutindeni. Veti gasi in paginile scrise de mine, ceea ce ma pasioneaza: sa gatesc, sa mananc bine, sa ma bucur de gusturi si arome, sa impartasesc celor dragi bucuria mea. Am sa incerc sa va fac pe toti sa vedeti prin ochii mei povesti frumoase si sa traiti impreuna cu mine amintiri si senzatii, sa simtiti parfumuri vechi si noi, sa zambiti pe cat de mult puteti ☺. Sunt eu, Eliana, pur si simplu: un om vesel, dar critic, vesnic indragostita de frumos, cad mereu si ma ridic, sperand la nesfarsit ca binele va triumfa in viata, ca in toate povestile frumoase. ☺ Sper ca veti vizita cu placere casuta mea virtuala si am sa va rog sa folositi o atitudine civilizata si pacifista in comentariile lasate. Va multumesc de pe acum pentru criticile constructive si va cer scuze pentru eventualele greseli facute pe parcurs. Cu drag va poftesc la mine, la Eliana!

Other posts by

You must be logged in to post a comment.

Menu